FAQ

Frequently Asked Questions

Massages

com’on sense biedt massages aan die ontstaan zijn uit verschillende technieken en ervaring. De basis ligt bij traditionele Zweedse massages. Maar doorheen de jaren en verschillende opleidingen zijn er diverse andere technieken mijn behandelingen ingeslopen. Het volledige aanbod kan je hier vinden.

Een Futon is een verwarmde Japanse mat op de grond. Je ligt laag en knus tussen kussens en handdoeken. Behandelingen op de Futon wijken af van die op de tafel. Het vraagt andere technieken. Zo zal ik bijvoorbeeld meer mijn lichaamsgewicht gebruiken om druk uit te oefenen en bevat deze massage minder knedingen en meer stroomlijnende en vloeiende bewegingen. Je kan bij je reservatie aangeven als je graag een behandeling op de Futon wenst. Zit je met vragen? Twijfel dan niet om ze te stellen.

Om een deugdzame massage te ervaren is 60 minuten voldoende. Uit ervaring merk ik echter dat mensen die een massage van 90 minuten of langer boeken in een diepere ontspanning terecht komen en langer de voordelen hiervan ondervinden. Dit is natuurlijk afhankelijk van persoon tot persoon en in welk opzicht u een massage wenst te boeken. Voor een diepte massage waarbij er gekozen wordt voor specifieke lichaamszones ter behandeling van spierklachten en pijn is doorgaans 60 min ruim voldoende.

Starten doen we met een kort kennismakingsgesprek. Ik luister naar eventuele vragen en ga jouw massage hierop afstemmen. Na dit gesprek verlaat ik de ruimte voor enkele minuten zodat jij je op je gemak kan uitkleden en kan gaan liggen. Jij beslist zelf tot waar jij je comfortabel mee voelt.

Tijdens iedere behandeling gebruik ik warme geurende olie. Ook de tafel en de Futon zijn verwarmd. Dit kan natuurlijk afwijken door de temperaturen buiten. Voor jouw comfort en warmte ben je tijdens de massage bedekt.

Op het einde van de massage geef ik je de kans om zachtjes te ontwaken. Hierna verlaat ik opnieuw de ruimte zodat jij je rustig terug kan aankleden. Ik voorzie tijd om de massage te bespreken en je een glaasje water aan te bieden. 

Zit je met vragen? Twijfel dan niet om ze te stellen.

Vergeet niet om voor de massage indien nodig even naar de wc te gaan. Ga even offline. Zet je telefoon op niet storen of schakel hem uit. Zelfs hem horen trillen kan voor afleiding zorgen. Doe juwelen en sieraden uit. Deze kunnen tijdens de massage in de weg zitten. Heb je het warm of koud tijdens de massage? Is er iets niet comfortabel? Laat dit even weten en ik doe het nodige om het jou zo comfortabel mogelijk te maken.

Zit je met vragen? Twijfel dan niet om ze te stellen.

Er wordt gewerkt met massageolie daarom is het gemakkelijker om zoveel mogelijk uit te trekken. Natuurlijk altijd waar jij zich comfortabel bij voelt. Jij bent constant bedekt met handdoeken. Je geeft voor de massage zelf aan waar jij je niet prettig bij voelt en daar hou ik rekening mee. Lang haar mag je altijd in een staart doen of opsteken maar dit moet zeker niet. Ik kan niet voorkomen dat je haar wat vettig kan worden.

Dat verschilt van persoon tot persoon en van klacht tot klacht. Het verloop bespreken we best na je eerste massage.

Vaak komen mensen in de 1ste fase 2x tot 3x per maand voor doorgaans 60 min. Daarna kijken we samen hoeveel vervolg behandelingen nodig zijn. Dit is meestal om de 6 a 8 weken.

Een duo massage is enkel op aanvraag en beschikbaarheid van een tweede masseur. Momenteel werkt com’on sense samen met 2 professionele masseurs met elk hun eigen praktijk. Het is dus nodig om een afspraak tijdig vast te leggen. Hou rekening met zeker 5 dagen op voorhand om beschikbaarheid te garanderen. Doorgaans kunnen duo massage geboekt worden van maandagen tot vrijdagen tussen 18:00u en 21:00u. Op zaterdagen van 10:00u tot 20:00u. Afwijkende uren mag je altijd aanvragen zodat wij dit kunnen bekijken.

Ik zal ongeveer 15 min voor afgesproken tijd aanwezig zijn. Dit om alles te installeren. We kunnen van dit moment gebruik maken om even rustig te praten en alles te overlopen. Hierna volgt de massage. Ik voorzie zelf een massagetafel, handdoeken, olie en muziek.

Parkeren moet mogelijk zijn voor de deur of maximum 20m van de woning. Indien de parking betalend is zal dit bij de prijs van de massage gerekend worden.

De ruimte waar de massage in plaats vindt moet makkelijk toegankelijk zijn. Kies een ruimte die rustig, stil, warm en schoon is waar je een tijdje niet gestoord kan worden. 

Een massage aan huis kan enkel geboekt worden via Whatsapp. Bij de kost van een massage aan huis komt 15 euro binnen de aangegeven regio verder dan deze regio komt er 0,5 cent per km bij. Neem even contact op als je regio niet in de lijst voorkomt dan kijk ik dit even voor je na en bereken ik jouw persoonlijke prijs.

Ben je een nieuwe klant en boek je voor de 1ste keer een massage aan huis? Dan vraag ik om deze op voorhand te betalen of een voorschot van 50% via overschrijving of betaalverzoek. Wees zelf op tijd aanwezig voor je massage. Ben je niet thuis of laat je niet tijdig iets weten dan wacht ik uiterlijk 15min voor ik opnieuw vertrek. In dit geval zal de massage worden aangerekend evenals de gemaakte kosten..

com’on sense heeft het recht om elke aanvraag bij twijfel aan echtheid te weigeren. Ik weet graag op voorhand waar en bij wie ik aan huis kom. Gelieve dit te respecteren.

Zit jouw regio niet in de lijst? Stuur zeker even een bericht en dan kijk ik dit voor je na.

– Aalter
– Adegem
– Assenede
– Bassevelde
– Beernem
– Brugge
– Damme
– Eeklo
– Kaprijke
– Knesselare
– Lembeke
– Lievegem
– Maldegem
– Moerkerke
– Oedelem
– Sint-Margriete
– Sijsele
– Sint-Laureins
– Sint-Kruis
– Ursel
– Watervliet
– Zelzate

Om iedereen de mogelijkheid te bieden om te genieten van een deugdzame massage heb ik deze dienst in het leven geroepen. Het is een basis behandeling die niet is samengesteld uit jaren ervaring en nieuwe technieken. Je kan het zien als een minder “luxe” uitvoering van de com’on sense massage. Geen verwarmde tafel, geen verwarmde olie met geur. Maar dat wil niet zeggen dat deze massage minderwaardig of minder deugdzaam is. Je zal evengoed kunnen genieten van een ontspannende en heilzame massage.

Deze massage is enkel online te boeken binnen bepaalde uren en op bepaalde dagen. Check dus zeker even de online agenda. Tijdens het boeken heb je de keuze om deze massage dadelijk online te betalen of later in de praktijk. Je kiest dan voor de optie online betalen. Indien dit niet lukt of je liever niet online betaald zal ik je na het ontvangen van de reservatie een betaalverzoek versturen via WhatsApp. Als de betaling ontvangen is zal de reservatie bevestigd worden.

Prijzen & voordeelkaarten

De prijzen voor een massage kan je hier vinden.

Neen een actie is niet cumuleerbaar met een andere korting of een klanten/beurtenkaart.

Prijzen en info kan je hier terugvinden. Je kan een beurtenkaart online of in de praktijk aankopen. Dit kan cash of met Paconiq/Bancontact. Je kan hier ook een factuur van krijgen. De kaart telt 5 of 10 beurten en is 12 of 18 maanden geldig vanaf het moment van het eerste gebruik. De kaart staat op naam maar je mag deze kaart ook delen met je partner.

Een beurtenkaart kan niet als betaalmiddel gebruikt worden voor bijvoorbeeld een cadeaubon of als geschenk.

De prijs van de beurtenkaart is berekend op de prijs van een tafelmassage in de praktijk. Wil je toch eens een futon massage? Dan betaal je op dat moment het resteren bedrag erbij. Een duo massage boeken met deze kaart is niet mogelijk.

Boek je regelmatig een massage bij com’on sense? Dan kan een klantenkaart voordelig zijn! Bij een volle klantenkaart ontvangt je een korting van 20 euro op je volgende massage! Boek je de volgende massage van je kaart online dan betaal je deze niet online maar ter plaatsen cash of met Payconiq. Deze kaart is 24 maanden geldig. Een klantenkaart en beurtenkaart kan je niet combineren.​ Je ontvangt per 30min een stempel op je kaart die 15 vakjes bevat.

Het kan gebeuren dat je door omstandigheden je beurten op je beurtenkaart niet kan opgebruiken. Dat is natuurlijk ontzettend jammer en waarschijnlijk niet jouw bedoeling! Beurtenkaarten met of zonder resterende beurten worden echter niet terugbetaald. Je kan deze kaart natuurlijk aan iemand verkopen of schenken. Laat dit dan wel even aan mij weten. Dan krijgt deze persoon een nieuwe kaart met de resterende beurten op zijn of haar naam.

Boekingen & agenda

Ja, de agenda is steeds up to date en bevat de effectief beschikbare momenten Het is echter altijd mogelijk dat jouw ideale moment niet in de agenda staat. Stuur in dat geval zeker even een bericht zodat ik dit voor jou kan checken. 

Je kan tot 4 weken op voorhand boeken. En op de dag zelf tot 8 uur op voorhand. Wil je graag op kortere tijd boeken of na 4 weken? Dan mag je mij natuurlijk contacteren om de mogelijkheden te bekijken. Als er afwijkingen zijn waardoor er minder of meer momenten beschikbaar zullen zijn communiceer ik dit via social media

Dat is natuurlijk ontzettend jammer? Jij had hier waarschijnlijk zelf niet op gerekend. Jij mag je reservatie altijd aan iemand anders doorgeven! Laat dit gewoon even weten en ik verander de naam van op je reservatie. Of misschien kan je je reservatie van datum en tijd veranderen? Neem dan even contact op zodat ik dit voor je in orde kan brengen. Wil jij je massage toch annuleren? Dan lees je de voorwaarden hier.

Doorgaans masseer ik 4 tot 5 uur maximaal per dag.
Dat wil zeggen ongeveer 3 tot 4 klanten per dag dit afhankelijk van het aantal geboekte minuten.

Er kan via sociale media bijvoorbeeld gecommuniceerd worden dat er nog maar 2 momenten beschikbaar zijn. Toch lijkt het alsof de agenda meer momenten beschikbaar heeft. Dat komt omdat ik inzet op de vraag van iedere klant en iedereen graag zijn of haar ideale moment gun. Eenmaal het maximum aantal klanten heeft geboekt sluit de agenda voor die dag.

Waarom doe ik dit? Ik zou natuurlijk meer klanten kunnen ontvangen maar dat zal ten koste zijn van de kwaliteit van de massage. Ik streef ernaar om iedere klant dezelfde beleving te bieden. De laatste klant moet ervaren alsof hij/zij de eerste klant is. Daarnaast bescherm ik ook mijn fysiek zodat ik elke dag het beste van mezelf kan geven.

Is de agenda volzet maar wil je toch graag een behandeling op die dag? Stuur zeker even een berichtje en dan bekijk ik graag de mogelijkheden.

Betalingen

Je kan betalen met cash, Payconiq of online bij je reservatie. Bij voorkeur verkies ik betalingen via Payconiq. Betaal je liever cash? Graag gepast betalen.

Ja dat kan. Je kan deze keuze maken op het einde van een online reservatie. Ja kan dan kiezen om alles ineens te betalen. Op die manier is het praktische gedeelte al van de baan en kunnen we volledig focussen op de massage.
Je kan ook aanduiden om ter plaatsen te betalen.

Als je langere tijd wacht tijdens het boekingsproces of er iets misliep met verbinding wordt de reservatie automatisch geannuleerd en de betaling geweigerd. Twijfel je? Stuur mij de zeker even een bericht. 

Ja dat kan! Maar wel enkel in de praktijk en niet online! Het is ook nodig om de cadeaubon mee te brengen en hem aan mij af te geven.

Neen dat is niet mogelijk. Enkel Payconiq/Bancontact en cash betalingen of online tijdens een boeking zijn mogelijk. 

Praktisch

Er is voldoende gratis parking vooraan het gebouw van Sanapolis.

Nadat jij je auto hebt geparkeerd mag je binnenkomen via de hoofdingang van Sanapolis. Dat zijn de grote schuifdeuren vooraan in het gebouw.

Hierna neem je de eerste gang links en na de liften ga je naar rechts. Je volgt de borden naar het “Oud Sanatorium. Mijn praktijk ligt recht tegenover de vergaderzaal Koningin Elisabeth en is aangegeven met een naambordje. Het is de achtste deur in de gang.

Klop maar op de deur, als ik beschikbaar ben laat ik je binnen.

Sanapolis sluit om 19:30 maar com’on sense is later open. Zijn de schuifdeuren gesloten? Dan wacht je best even en laat ik je zsm binnen.

Neen, alles is aanwezig om jou de beste kwaliteit te bieden. Ook bij massages aan huis zal ik alles voorzien.

Doorgaans is dit van 10u in de ochtend tot 21u in de avond. Echter hou ik telkens rekening met de noden van de klant en pas mij hier zo goed mogelijk op aan. Afwijkingen van deze uren zijn mogelijk op aanvraag.